2.2.16

Mandala: Μειώστε το άγχος με τη ζωγραφική!



Όλοι χρειαζόμαστε τρόπους για να αποβάλλουμε το άγχος της ημέρας και η ζωγραφική είναι ένας από αυτούς. Μια έρευνα το 2005 έδειξε ότι η ζωγραφική ενός σχεδίου mandala ή άλλου δομημένου σχέδιο είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση του στρες σε σχέση με το ελεύθερο σχέδιο. 
Το σχέδιο mandala συγκεκριμένα έχει την ιδιότητα να απορροφά το μυαλό κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι "φλύαρες" σκέψεις να σταματούν και μια πιο φιλοσοφική και πνευματική αίσθηση να κατακλύζει  το νου η οποία τελικά οδηγεί σε μια ανώτερη συνείδηση. Με λίγα λόγια το σχέδιο mandala μπορεί να λεχθεί ότι είναι ένα υπνωτικό που αφήνει το δημιουργικό κομμάτι του εγκεφάλου μας να τρέχει λίγο πιο ελεύθερα ενόσω το αναλυτικό κομμάτι του κοιμάται. 
Η έννοια του mandala προέρχεται από τα σανσκριτικά και σημαίνει κύκλος. Παρόλο που μπορεί να κυριαρχείται από τετράγωνα και τρίγωνα , το mandala έχει μια ομόκεντρη δομή και συμβολίζει την ενότητα και την αρμονία.   
Αν πειστήκατε, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν για σχέδιο mandala ή δομημένο σχέδιο, ακολουθήστε τους συνδέσμους, εκτυπώστε αυτά που σας αρέσουν, πάρτε μπογιές ή μαρκαδόρους και .. χαλαρώστε ζωγραφίζοντας.





      





 Mandala Coloring Pages 17







http://static1.squarespace.com/static/5511fc7ce4b0a3782aa9418b/t/55308111e4b05dc27c5fcf50/1429242129172/free-abstract-pattern-coloring-page-large.gif 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας!