20.1.16

Ένα εύκολο πλεκτό poncho με βελονάκι!

Το αφιέρωμα πλέξιμο συνεχίζεται ! Τώρα μάλιστα που τα χιόνια έκαναν την εμφανισή τους, πάρτε νήμα και βελονάκι, βρείτε μια αναπαυτική θέση δίπλα στο παράθυρο και ξεκινήστε! Ένα όμορφο πλεκτό , εύκολο και γρήγορο! 


 


Βήματα πλεξίματος 
 
Ξεκινάμε με βελονάκι 4mm και αλυσίδα πολλαπλάσια του 8. Για βρεφικό poncho όπως αυτά της φωτογραφίας που έφτιαξα για τα μικρά μου, χρειάστηκα 88 πόντους. Κλείνουμε την αλυσίδα. 

Για τον πρώτο γύρο:  1 αλυσίδα (αλ. - chain 1) και άριχτο γαϊτανάκι (αρ.γ. - single crochet) σε κάθε πόντο. Στο τέλος του γύρου βουβό γαϊτανάκι (β.γ. - slip stitch) . 

Για τον δεύετρο γύρο: 2 αλ. (chain 2) , 2 ποδαράκια (ποδ. - double chrochet) στους δύο επόμενους πόντους, *1 αλ. (chain 1) , παραλείπουμε ένα πόντο και 3 ποδ. (double chrochet) στους 3 επόμενους πόντους*.  Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας από * σε *. Τέλος β.γ. (sl st) στο δεύτερο πόντο. 

Για τον τρίτο γύρο :  δουλέυουμε μέσα στα κενά που δημιουργήθηκαν. Σε αυτό το γύρο θα πρέπει να δημιουργήσουμε και τις 2 γωνίες του poncho, οπότε η πρώτη τριπλέτα πόντων που θα πλέξoυμε είναι και το μισό της πρώτης γωνίας. 2 αλ. (chain 2) , 2 ποδ. (double crochet) στο ίδιο κενό, *1 αλ. (chain 1), 3 ποδ. (double chrochet) στο επόμενο κενό*. Επαναλαμβάνω απο * σε * για 10 κενά. Εδώ πρέπει να δημιουργήσω τη δεύτερη γωνία. 1 αλ. (chain 1) , 3 ποδ. (double chrochet) στο κενό , 1 αλ. (chain 1) , 3 ποδ. (double chrochet) στο ίδιο κενό, και μετά συνεχίζω από * σε * για τα επόμενα 10 κενά. Στο τέλος του γύρου φτάνω στο κενό που είχα ξεκινήσει και έχω πλέξει το μισό της πρώτης γωνίας  και πλέκω ακόμα σε αυτό 3 ποδ. (double crochet) , 1 αλ. (chain 1) και β.γ. (sl st) στον δεύτερο πόντο. 

Για τον τέταρτο εώς δέκατο έκτο γύρο : από εδώ και κάτω δουλεύω όπως στον τρίτο γύρο και εκεί που έχω γωνία πλέκω ξανά γωνία, δηλαδή 2 αλ. (chain 2) , 2 ποδ. (double crochet) στο ίδιο κενό, *1 αλ. (chain 1), 3 ποδ. (double chrochet) στο επόμενο κενό* και για τη γωνία 3 ποδ. (double chrochet) στο κενό , 1 αλ. (chain 1) , 3 ποδ. (double chrochet) στο ίδιο κενό. 

Παρατηρήσεις :  Μπορούμε σε κάθε γύρω να αλλάζουμε χρώμα νήματος. Αν θέλουμε πιο μακρύ το πόντσο απλά προσθέτουμε και άλλους γύρους. Το συγκεκριμένο είναι για ηλικίες 1-2 ετών μωράκια. Για πιο μεγάλα παιδιά ή για εμάς ξεκινάμε με περισσότερους πόντους αλλά πάντα πολλαπλάσιους του 8.






Αν είστε στα πρώτα βήματα ακόμα στο πλέξιμο, παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο του WoolyWondersCrochet που είναι άκρως αναλυτικό στην περιγραφή του!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας!