30.9.15

Πως να κόψεις τέλεια ένα γυάλινο μπουκάλι! (video)

Αν είσαι οπαδός της ανακύκλωσης, τα μπουκάλια από κρασί ή μπύρα σίγουρα καταλήγουν στον αντίστοιχο κάδο της γειτονιάς σου. Μπορείς όμως πρίν φτάσεις εκεί να τα επαναχρησιμοποιήσεις δημιουργώντας όμορφες κατασκευές όπως γλαστράκια, ανθοδοχεία, κηροπήγια, ακόμα και φωτιστικά! Οι παρακάτω φωτογραφίες μπορούν να σε εμπνεύσουν και να διεγείρουν τη φαντασία σου.
Απαραίτητο βέβαια τις περισσότερες φορές είναι να κοπεί το μπουκάλι σε κάποιο σημείο του για να προχωρήσεις την ιδέα σου. Πως θα το κάνεις?
















Ο τρόπος για να κόψεις το μπουκάλι στο σημείο που θες είναι πολύ εύκολος.

Θα χρειαστείς:
  • ασετόν
  • σπίρτα ή αναπτήρα
  • νιπτήρα γεμάτο με νερό 
  • 1 μέτρο βαμβακερό νήμα 
  • μπουκάλι 
Γυρνάμε το νήμα 5-6 φορές γύρω από το μπουκάλι στο σημείο που θέλουμε να κοπεί. Κόβουμε τις άκρες του αφού το δέσουμε ώστε να μην κρέμονται περισσεύματα. Βγάζουμε το νήμα από το μπουκάλι και το βυθίζουμε σε ένα φλυντζανάκι με ασετόν. Το περνάμε στο μπουκάλι ξανά και αναβουμε με το σπίρτο προσεκτικά την κλωστή. Γυρνάμε γύρω γύρω το μπουκάλι ώστε το νήμα να καίγεται ομοιόμορφα για λίγη ώρα και μετά το βυθίζουμε στο νερό. Αυτό ήταν! Κόπηκε!
Προσοχή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να αερίζεται ο χώρος σου για να μην αναπνέεις τα αέρια από το ασετόν που καίγεται.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις ακριβώς τη διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας!